Arg som ett bi Memo

Arg som ett bi Memo

Kul och lärorikt! Ett roligt sätt att lära sig vedertagna uttryck med djur. Kombinera ett bildkort med ett textkort så att de tillsammans bildar ett par, tex textkortet "Arg som ett..." och bilden med ett bi, "Hungrig som en..." och bilden med en varg osv. Utmärkt sätt att lära sig, förstå och använda olika liknelser i språket. Svenska.

3168
116,00 kr
Kvantitet
 

Säkerhetspolicy

 

Leveranspolicy

 

Returpolicy

2-4 spelare
Spelet innehåller 38 spelkort (19 par) 

Spelet går ut på att kombinera ett bildkort med rätt textkort så att de tillsammans bildar ett par, t ex textkortet "Arg som ett..." och bilden med ett bi. Hungrig som en...varg. Hal som en...ål. Etc.
Blanda samtliga kort och lägg dem med bildsidan nedåt. Spelarna turas om att vända upp två kort åt gången. Om korten bildar par, i form av känd liknelse, se facit, så får spelaren behålla paret och fortsätta för att försöka hitta ett nytt par. Får spelaren däremot upp två kort som inte bildar ett par vändes korten tillbaka med kortsidan nedåt. Kom ihåg att korten ska läggas tillbaka på samma plats. Nu är det näste spelares tur att försöka. Det gäller att minnas var de olika bild- och textkorten gömmer sig. När alla par är ihoppassade med varandra och inga kort finns kvar på bordet är spelet slut. Räkna antalet par, den som har flest par har vunnit.

Facit till liknelserna medföljer. 

Illustratör: Pernilla Stalfelt

Särskilda referenser

ISBN:

Du kanske också gillar

Atjo memo Atjo memo
  • −90%

Atjo memo

Pris 11,60 kr Baspris 116,00 kr

Andra har även köpt

Atjo memo Atjo memo
  • −90%

Atjo memo

Pris 11,60 kr Baspris 116,00 kr
Konstmemo Konstmemo
  • −80%

Konstmemo

Pris 20,80 kr Baspris 104,00 kr
arrow_upward