Rea! Atjo memo

Atjo memo

Vem säger mjau och vem ropar ko-ko? Ved är det som låter tick-tack och vad är det som plumsar och plaskar? Ett roligt ljud och bild-memo där det gäller att para ihop rätt bildkort med rätt textkort, tex bilden på en hund och bilden med ljudet vov, eller en nys med ordet atjo. 34 spelkort med illustrationer av Pernilla Stalfelt. Svenska.

Mer detaljer

31741

Ny produkt

36,00kr inkl.

180,00kr inkl.

-80%

Lägg till i önskelistan

2-4 spelare, 34 spelkort (17 par)

Spelet går ut på att kombinera ett bildkort med rätt textkort så att de tillsammans bildar ett par, t ex textkortet "KLAFS" och bilden med stöveln som trampar i en vattenpöl. Textkortet "VOV" med bilden på en hund. Textkortet "SPRUTT" med bilden på ketchupflaskan, och så vidare.

Blanda samtliga kort och lägg dem med bildsidan nedåt. Spelarna turas om att vända upp två kort åt gången. Om korten bildar par får spelaren behålla paret och fortsätta för att försöka hitta ett nytt par. Får spelaren däremot upp två kort om inte bildar ett par vändes korten tillbaka på samma plats. Nu är det näste spelares tur att försöka. Det gäller att minnas var de olika ljud- och bildkorten gömmer sig. När alla par är ihoppassade med varandra och inga kort finna kvar på bordet är spelet slut. Räkna antalet par, den som har flest par har vunnit.

Illustratör: Pernilla Stalfelt